631 млн. лв. са вкарани за ремонт на 400 язовира у

...
631 млн. лв. са вкарани за ремонт на 400 язовира у
Коментари Харесай

Кирил Петков: От 400 язовира в ремонт само 10 са завършени

 " 631 млн. лева са вкарани за ремонт на 400 язовира у нас. Към днешна дата приключени са единствено 10 ". Това разгласи в ефира на " Здравей, България " министърът на стопанската система.

" Отидох до " Пазар дере " и видях един празен, затревен водоем. За него бяха изхарчени  2 млн. и 350 лева Следващата неделя посетих още два язовира. Видях същото нещо - празни язовири, които се водят приключени. Оказва се, че макар, че парите за тези водоеми са платени на 100 %, компания " Монтажи " ги е предала на Държавна консолидационна компания, само че тя от своя страна 6 месеца не ги е предала на Държавното дружество " Управление и стопанисване на язовири ". Докато това се случва, това държавно дружество би трябвало непрестанно да държи водоемите с отворени вентили, тъй като се водят в ремонт ".

Държавата си е платила парите на 100%, само че 6 месеца тези язовири стоят празни, тъй като някой не си е приключил работата, споделя.

" Сблъскваме се с една обстановка, където страната си е платила парите, само че язовирите стоят празни, тъй като някой не е предал протокола от ДКК към предприятието, което би трябвало да ги обслужва. Това за мен е комбиниране сред непросветеност и занемареност ", посочи министърът на стопанската система.

По думите му ДКК и " Автомагистрали " са основани по един и същи метод като шапка, под която да не бъдат обявявани публични поръчки. Според него на процедура министерството няма надзор върху изразходването на средствата от фирмите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР